HUSIGURU
HUSIGURU
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Men
 
Weblapfordt
 
Hirek
 
Chat
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Stemnyek

 

fonys trtorta

 

Hozzvalk:
1 tojs, 2 tojsfehrje, 1 csipet s, 4 dkg bzaliszt, 2 dkg tkezsi kemnyt, 20 dkg fonyakompt almaszrppel, 1 tk. rlt Bourbon vanlia, 35 dkg tr, 4 lap fehr zselatin, 1,5 dl tejszn, vaj a formhoz

Elkszts:
A stt 175 fokra elmelegtjk. A formt kikenjk, az aljra stpaprt tesznk. A tojsokat sztvlasztjuk, a srgjukat 3 evkanl vzzel s 4 dkg cukorral habosra keverjk. A fehrjket csipetnyi sval kemny habb verjk. A lisztet az tkezsi kemnytvel a krmre hintjk, hozzadjuk a habb vert fehrjt, majd vatosan sszekeverjk. A tsztt a formba ntjk, s stben 15-20 percig stjk. Ezutn hagyjuk kihlni. A trt 10 dkg fonyval s a maradk cukorral elkeverjk. 3 lap zselatint beztatunk, s felolvasztunk. A zselatint a trkrmhez keverjk. A tejsznt kemny habb verjk, s a trkrmhez adjuk. A pisktaalapot kettvgjuk. Az als lapot visszarakjuk a formba, megkenjk a krm felvel, majd rfektetjk a msik lapot, s elosztjuk rajta a maradk krmet.
A maradk 1 lap zselatint beztatjuk hideg vzbe. A maradk fonyt kiss felmelegtjk, felolvasztjuk benne a zselatint. Miutn kihlt, a tortra kenjk, s az egszet flival letakarva htszekrnyben 2 rig dermesztjk.

J tvgyat!

 

Trkrmes

 


T r k r m e s
================
Alaptszta:
----------------
40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 1 tojs s kb 1/2 dl langyos tejben felfuttatott szalalkli. Ebbl 2 lapot stnk.
Krm:
---------
20 dkg rma margarint 20 dkg porcukorral jl kikevernk. 3 dl tejet 3 evkanl liszttel sszefznk s kihtjk, majd a margarinos masszhoz keverjk. Hozzadunk 25 dkg ttrt trt, 1 vanlis cukrot s 1-2 evkanl rumot. J knnyre kikeverjk.
Az egyik lapra kenjk a krm 2/3-t, rtesszk a msik lapot. Erre kenjk a megmaradt krmet, egyenletesen elsimtjuk s csokimzzal vkonyan bevonalkzzuk. Pr rai lls utn kockkra vgjuk.

J tvgyat!

 

Fatrzs

 

Hozzvalk: 5 tojs, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 1 stpor.

Az 5 tojssrgjt 5 kanl langyos vzzel s 15 dkg porcukorral habosra kikeverjk, majd az 5 tojsfehrjt 5 kanl langyos vzzel s a megmaradt 5 dkg porcukorral szintn habosra kikeverjk. A habosra kikevert tojssrgjba beletesszk a 20 dkg megszitlt lisztet s a stport, vgl belekavarjuk a habosra kevert tojsfehrjt is. Vajjal kikent, lisztezett tortaformba tltjk, s elmelegtett stben mrskelt tznl kistjk. A meleg tortt lapjban 2 fele vgjuk vizes konyharuhval felcsavarjuk,mikor kihlt vatosan kicsavarjuk s gesztenye krmmel megtltjk.

Krm:200 gr gesztenyepre,200 ml tej,3 kanl liszt,rum,200 gr vaj.

A lisztbl s tejbl ppet fznk mg melegen hozzadjuk a vajat,majd izls szerint rumot,vgl vatosan belekavarjuk a gesztenyeprt
.Az egyik rd lesz a fa trzse a msikat tbb rszre osztjuk s a trzs mell illesztjk.Csoki ntettel bevonjuk,villval erezetet hzunk tejszinnel s kivivel diszithetjk.

Csoki ntet:
-200 ml folykony tejszin, 30 dkg csoki.
Mikrohullmstben 2-3 percig melegitjk ,majd jl kikavarjuk,mieltt kihlne bevonjuk a tortt.

J tvgyat!

 

Somli galuska

 

Hozzvalk:

Piskta: 6 tojs, 12 kanl cukor, 6 kanl vz, 1 cs. stpor, 1 kanl kaka, 1 kanl darlt di, 4+3+3 kanl liszt.

Srga vanlia krm: 1 liter hideg tej, 7 kanl cukor, 1 cs. vanlis cukor, 1 cs. vanlis pudingpor, 2 tojs.

Rumos ntet: 10 dkg mazsola,1,5 dl vz, 7 kanl cukor, 3 kanl rum, reszelt citrom s narancshj.

Csoki ntet: 5 kanl cukor, 1 dl vz, 1 kanl kakapor, 3 kanl rum,1 cs. vanlis cukor,

Tejsznhab.

Els lpsben ksztsk el az nteteket.

A srga krmhez keverjk ssze a pudingport a cukorral, a tojssrgjval, a vanlis cukorral, s egy kevs hideg tejjel. Ezt a masszt felforraljuk s felntjk, a tbbi tejjel majd srre fzzk.

A tojsfehrjt felverjk, kemny habb majd hozzadjuk a srga krmhez s fakanllal sszekeverjk.

A rumos ntethez: A cukrot a vzzel flforraljuk, levesszk a tzrl s minden hozzvalt belekevernk.

A csoki ntethez flforraljuk a vizet a cukorral, s a kakaval, majd lehzzuk a tzrl s hozzkeverjk a tbbi alapanyagot is, majd hagyjuk kihzni.

Ezutn megstjk a hrom pisktatsztt.

A tojsok fehrjt felverjk kemny habb, hozzadjuk a cukrot, a hideg vizet, s a stport, majd addig verjk, amg kemny hab nem vlik belle. Ekkor hozzadjuk a tojsok srgjt egyesvel, sszekeverjk, s hrom rszre osztjuk a tsztt. Az egyikbe 4 kanl lisztet a msikba 3 kanl lisztet s 1 kanl kaka port, mg a harmadikba 3 kanl lisztet s 1 kanl darltdit kevernk.

A piskta akkor lesz szp magas s levegs, ha a lisztet magasbl beleszitljuk a tsztba. Egyms utn a piskta lapokat megstjk, kb. 10 perc alatt, mert nem lesz tl vastag. Ha a piskta kihlt, tepsibe tesszk, s elkezdjk rtegezni.

Egy piskta lap, erre jhet kevs rumos ntet, kevs vanlia krm, durvra vgott di, majd gy tovbb. A vgn lentjk csoki ntettel s tejsznhabbal dsztve tlaljuk.

J tvgyat!

 

Csokissti

Hozzvalk 12 szelethez:

1 kerek pisktatortalap,2 krte,2 evkanl citroml,2 evkanl cukor,2 evkanl krteplinka (vagy 2 evkanl tej),2 evkanl lekvr

A trkrmhez:

1 tasak zselatinpor (10 g) ,50 dkg tr,12,5 dkg cukor,1 citrom leve,2,5 dl tejszn

A csokolds krmhez:

5 dl tejszn,2 tasak habfixl,5 dkg tcsokold (vagy 2 evkanl kakapor)

Elkszts: A tortalapot hrom korongra vgjuk, de csak az egyiket hasznljuk el (a maradkot mlyhtben trolhatjuk). A krtket meghmozzuk, hat gerezdre vgjuk, maghzukat kiemeljk. A gymlcst kevs citromlvel megntzzk, hogy ne barnuljon meg.

Elkszts: A krtket annyi vzben, amennyi ellepi, feltesszk fni. Belekeverjk a cukrot, a citromlevet, s kb. 4 percig fzzk. Hagyjuk kihlni. A trkrmhez a zselatint a csomagon olvashat utasts szerint beztatjuk 4 evkanl vzbe. A trt ttrjk, sszekeverjk a cukorral s a citromlvel. A krte fzlevt leszrjk, s a zselatinhoz ntjk. Felforrstjuk, s a trhoz keverjk. A tejsznt kemny habb verjk, s a trba forgatjuk. A csokolds krmhez a tejsznt a habfixlval kemny habb verjk, s belentjk a felolvasztott csokoldt (vagy beleszitljuk a kakaport). A tortakarikt megcsepegtetjk a krteplinkval (vagy a tejjel), megkenjk a lekvrral, s kijellve a szeleteket, rrakosgatjuk a krtegerezdeket. Rsimtjuk a trkrmet, vgl a csokolds krmet. Legalbb 2 rra hidegre tesszk. Tlalskor a szeleteket kijellve tejsznhabot nyomunk a szlre.

J tvgyat!

 

Zserbszelet


Hozzvalk:
45 dkg liszt, 20 dkg zsr, 5 dkg cukor, 1 tojssrgja, 2 dkg leszt, csipetnyi s, kb 1 dl tejfl
- a tltelkhez: 30 dkg lekvr, 20 dkg darlt di, 10 dkg cukor
- a tetejre: 20 dkg tcsokold, 2 evkanlnyi olaj vagy margarin

Elkszts:
A tszthoz valkat gondosan gyrd ssze, majd oszd hrom egyenl rszre. Lisztezett deszkn nyjtsd a cipcskkat egyenknt akkorra, mint a kis tepsi.
Az els tsztalapot fektesd a stpaprral blelt tepsibe, kend meg lekvrral. Szrd meg cukros dival, majd tertsd r a kvetkez lapot hasonl mdon.
A fels lapot villval szurkld meg s szobahmrskleten hagyd kelni egy-msfl rn t. Azutn elmelegtett stben 180 fokon 25-30 perc alatt ssd szp aranysznre.
Ha kihlt, a stpapr segtsgvel emeld ki a tepsibl s vond be csokoldmzzal. Ehhez a csokoldt gz felett olvaszd meg, majd keverd simra az olajjal.
Egyenletesen simtsd el a stemny tetejn s hagyd megdermedni. S ha ksz, vgd hosszks szeletekre. Fmdobozban sokig elll.

J tvgyat!

 

Konyakmeggyes

Hozzvalk

  • Csokimz

    1-2 evkanl kakapor
    5 dkg vaj vagy stmargarin
    12 dkg porcukor
    2 tojsfehrje

  • Krm

    magozott meggy
    konyakmeggy aroma
    20 dkg porcukor
    4 evkanl liszt
    1/2 liter tej
    1 Rama Stmargarin

  • Piskta

    6 kanl liszt
    6 kanl cukor
    6 tojs

  • Tszthoz

    5 dkg cukor
    tej
    1 evkanl kakapor
    5 dkg zsr vagy stmargarin
    1/2 stpor
    2 tojssrgja
    25 dkg liszt

Elkszts

A cukorbl, lisztbl, tojssrgjbl, stporbl, zsrbl vagy stmargarinbl, kakaporbl tejjel rugalmas tsztt gyrunk, 2 lapot stnk belle. A pisktt a szoksos mdon ksztjk el. A krmhez a tejet a liszttel felfzzk, ha kihlt hozzkeverjk a margarinnal elkevert cukrot s a meggyaromt. A kislt pisktt kockkra vgjuk, vatosan a krmbe vegytjk, meggyszemekkel dstjuk. A meggyes krmmel megtltjk a kt lapot. A csokimzhoz a tojsfehrjt a cukorral gz fltt felverjk, belekeverjk a vajat vagy stmargarint s a kakaport, majd a tsztra tesszk.

J tvgyat!

 

Fekete rzsa

Hozzvalk

TSZTA:. 60 dkg liszt, 10 dkg rma, 30 dkg porcukor, 1 tojs, 1 cs. stpor, 1 teskanl szdabikarbna, pici s, 2 dl tejjel sszegyrni, majd 6 fel osztani.
Kt lapot stlapon akkorra stnk mint amiben majd a rudakat stjk.
Kinyujtuk a tbbi tsztt is, s megkenjk a szintn 4 rszre osztott mkos tltelkkel, ami a kvetkez:.
20 dkg darlt mk, 25 dkg porcukor,20 dkg liszt amiben elkevernk 1 stport, 10 dkg olvasztot rma, 2 dl langyos tej,2-3 vanlis cukor, citromhj. Ezeket jl sszedolgozva rkenjk a lapokra, s feltekerjk mint a bejglit, stpaprral blelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, elmelegtett stben kzepes tzn 25-30 percig stjk, amg kezd barnulni. ssze fognak nni, de nem kell sztszedni ket.
A rudakhoz legalbb 25 cm szlesre kell nyjtani a tsztt hogy minl tbb legyen rajta a tekers.
KRM:.1l tejbl s 3 vanlia pudingbl sr ppet fznk, 1 rmt 25 dkg porcukorral kikevernk, ha a puding kihlt sszekeverjk, adunk hozz vanlia aromt.

1. Egy lapot letesznk ..
2. A krm felt rkenjk..
3. A KIHLT EGYBE NTT RUDAKAT RTESSZK
4. A krm msik felt rkenjk a rudakra..
5. A msik lapot rrakjuk a krmre..
Kicsit lenyomatjuk, tesznk r stlapot s valami nehezket, majd csokival bevonjuk a tetej

J tvgyat!

 

3 bit szelet

Hozzvalk: 6 tojsfehrje,20 dkg cukor, 15 dkg darlt di, 2 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg liszt, 1 stpor.
40 db vajas keksz, ltalban az van rrva: Butter keksz, n a lidl ben vettem egy dupla csomagot.
A fehrjt felferjk kemnyre, n a cukorral egytt vertem s bele a tbbi anyag, 25x35 cm es tepsiben stjk
A krmhez 3 vanliapudingot elkevernk a 6 tojssrgjval s 9 dl tejjel megfzzk.
35 dkg rmt 25 dkg cukorral, 3 vanlival habosra kevernk, majd a kihlt pudinggal sszekeverjk, megfelezzk. Az egyik rszhez adunk 2 ppozott evkanl Holland kakat.

A tszta ha kihlt megkenjk a srga krmmel, erre rakunk egy sor kekszet amit megmrtottunk rumos tejben egy pillanatra, erre jn a kakas krm, majd megint egy sor mrtott keksz.
Olvasztott csokoldval bevonkuk, mehet pihenni, msnap lehet szeletelni, minden szeletet dsztettem egy kis habbal.

J tvgyat!

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Amg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi legltogatottabb oldalak listja jelenik meg!


{KATEGORIA_LEGLATOGATOTTABB_MAI}

 

 
ra
 
Szmll
Induls: 2010-10-22
 
Naptr
2025. Mjus
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 
Zenehallgats
Roberto, a mulats masszr - Gyjts egy gyertyt (Original)

Zeneletlts Ingyen
Kiss Kata - Boldog Karcsonyt Neked! (Original)

Zeneletlts Ingyen
 

Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati hõszigetelését!    *****    * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. * Beugrós munkavállalók éjjel-nappal. *    *****    Elindult a Játék határok nélkül rajongói oldal! Ha te is szeretted a '90-es évek népszerû mûsorát, nézz be ide!    *****    Megjelent a Nintendo Switch 2 és a Mario Kart World! Ennek örömére megújítottam a Hungarian Super Mario Fan Club oldalt.    *****    Homlokzati hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!